Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Laduree macarons

Έχω κάνει πολλές δοκιμές να φτιάξω μακαρόν. Βέβαια, δεν έχω κάνει αναρτήσεις για όλες, είτε γιατί δεν πέτυχαν πολύ, είτε γιατί απλά δεν πρόλαβα ακόμα. Αν και για να λέμε την αλήθεια, σε μερικές δεν έχω βγάλει ούτε φωτογραφίες :(.
Ο χρόνος μου είναι πολύυυυυυ περιορισμένος, και κάποιες φορές είναι πολυτέλεια να στήσω τα γλυκάκια μου για φωτογράφηση. Δεν έχω εξασκηθεί στη λήψη φωτογραφιών, και συνήθως κάνω πολλές λήψεις για να βρω κάποια που να μου αρέσει. Έτσι, ελλείψει χρόνου, δεν βγάζω καμμιά φωτογραφία κάποιες φορές και έτσι δεν έχω και τύψεις που δεν μπορώ να συγκριθώ με άλλες blogger με καταπληκτικές φωτογραφίες!!!



Βασικό μου θέμα ήταν τι γεύση έχουν τελοσπάντων αυτά τα μακαρόν! Τα φτιάχνω σωστά, όταν έχω πετύχει την εμφάνισή τους, ή κάνω κάτι λάθος; Ήθελα απο καιρό να δοκιμάσω αυθεντικά γαλλικά μακαρόν, αλλά δεν υπήρχε καμμιά προοπτική να ταξιδέψω μέχρι τη Γαλλία! Όμως, είμαι τυχερή που έχω καλούς φίλους σε όλο τον κόσμο (εντάξει σχεδόν...για την ώρα!!)

Η  καλή μου λοιπόν φιλενάδα Μαρία, μου έστειλε ένα λαχταριστό δώρο, κατευθείαν απο το Παρίσι! Βέβαια, έφτασε στον προορισμό του μια εβδομάδα μετά, γιατί είχαμε πολλά χιόνια εδώ στο Λιτόχωρο, όμως νομίζω οτι κάτι κατάλαβα για τη γεύση τους. Να ξέρω και τι προσπαθώ να φτιάξω τέλοσπάντων!!!

Βουαλά! Ένα πακετάκι γεμάτο πολύχρωμα μακαρόν!!! Βέβαια, λίγο ταλαιπωρημένα απο το ταξίδι τους, αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες!


Οχτώ διαφορετικές γεύσεις- πειρασμός! Με γέμιση βανίλια, κρέμα λεμόνι, μαρμελάδα φράουλα, ganache σοκολάτας, salted butter, φυστίκι...


Μερικές εντυπώσεις για τα πασίγνωστα μακαρόν Laduree... H συσκευασία και η εμφανισή τους είναι καταπληκτικές! Και επειδή η πρώτη εντύπωση είναι η πιο σημαντική, πράγματι έχουν καταφέρει να σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά.
Τα δε γλυκάκια...όταν ξεπερνάς την έκπληξη της εμφάνισης τους, τόσο ζωντανά και γλυκά χρώματα, και αρχίζεις να δοκιμάζεις...Δεν προφταίνεις να ανακαλύπτεις γεύσεις! Η αγαπημένη μου;;;salted butter! Πρέπει οπωσδήποτε να μάθω να τη φτιάχνω!


2 σχόλια:

  1. γιαμ!!φαίνονται τέλεια...μύρισε Παρίσι!!κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να φτιάξω,τόσο καιρό το λέω και το ξαναλέω...αλλά όπως είπες πολύ σωστά να τα δοκιμάσουμε να ξέρουμε τι θα φτιάξουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να φτιάξεις και να μου στείλεις φωτογραφίες Χριστινάκι!!!

      Διαγραφή